MIP nastavlja sa radionicama za nastavnike istorije iz Crne Gore

Program Mehanizma za informisanje zajednica pogođenih sukobima (PMI) održao je danas online radionicu o načinima korištenja sudskih arhiva MKSJ-a i Mehanizma za više od 25 nastavnika iz Crne Gore.

Bila je to druga ovogodišnja radionica PMI-ja za nastavnike iz Crne Gore. Održana je u okviru serije radionica i obuka za nastavnike istorije iz regiona bivše Jugoslavije, sa ciljem da se oni osposobe da na najbolji način koriste sudski utvrđene činjenice pri stvaranju obrazovnog materijala vezanog za sukobe devedesetih u regionu.

Današnja radionica organizovana je u saradnji sa Udruženjem nastavnika istorije Crne Gore (HIPMONT), Evropskim udruženjem nastavnika i profesora istorije (EUROCLIO) i drugim udruženjima nastavnika i profesora istorije iz zemalja bivše Jugoslavije.

Nadovezujući se na obuku održanu u oktobru ove godine, prisutni nastavnici su danas predstavili lekcije i obrazovne planove za škole za čiju su izradu koristili arhivski materijal MKSJ-a i Mehanizma. Koristeći iskaze svjedoka, fotografije, video materijale i dokumente uvrštene u dokaze tokom suđenja pred MKSJ-om i Mehanizmom, nastavnici su ukazali na više relevantnih tema vezanih za ratove devedesetih kojima bi se tokom nastave sa srednjoškolcima mogli baviti, poput napada na Dubrovnik, prisilnih premještanja stanovništva ili stradanja djece u ratu.

Provjerite i

POZIV za sudjelovanje na regionalnom webinaru

Asocijacija Nastavnika Istorije Makedonije (ANIM) u partnerstvu sa Udruženjima nastavnika istorije iz Bosne i Hercegovine ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ